Autorijschool PINK PAPER

Naar de homepage
De theorie
De praktijk van het autorijden
Kortingspakketten
Zonder angst weer de weg op!
Laat je reaktie achter
In de top 10 van Amsterdam!!

Uw leswagen I Instructeur I Tarieven I Nieuws I Links I Contact

Rijlessen en Corona

Met ingang van dinsdag 12 mei worden de rijlessen weer opgestart met inachtneming van de adviezen van het RIVM, die je hier kunt inzien.

Wanneer jij of iemand in je omgeving gezondheidsklachten heeft: informeer tijdig je rij-instructeur. De rij-instructeur zal je ook voor de les benaderen om dit na te vragen. Volg verder de richtlijnen van het RIVM zoals vermeld op deze flyer

Blijf gezond!

Rijlesvouchers

Leuk cadeau bijvoorbeeld voor het halen van een schoolexamen?

Een voucher voor 1 rijles van een uur kost 45 euro. Kijk ook onder pakketten waar je de tarieven vindt voor pakketten vanaf 10 rijlessen met een aantrekkelijke korting.

Nieuwe lesauto

Net toen Corona toesloeg is er bij Pink Paper een nieuwe leswagen aangeschaft. Huidige en toekomstige leerlingen kunnen gaan genieten van het rijden in deze Renault Grand Scenic die is voorzien van allerlei snufjes die het autorijden makkelijker en aangenamer maken.

Wist je dat..

Martin Gieles de eerste rij-instructeur in Amsterdam is die zich bekwaamde als rijangstspecialist en in het lesgeven aan leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum of AD(H)D. Inmiddels heeft hij hier al jarenlange ervaring in opgedaan en ook zijn al veel van deze leerlingen geslaagd voor hun rijbewijs.

Facebook

Bezoek ons ook op facebook voor de laatste nieuwtjes en foto's van de gelukkigen met hun rijbewijs.

 

 

Faalangst

Wist je dat het mogelijk is om een z.g. 'Faalangstexamen' aan te vragen? De examinator houdt dan rekening met jouw angst.

Autisme en AD(H)D

Martin Gieles heeft zich vanaf 2010 gespecialiseerd in het geven van rijles aan mensen met autisme, ADD en ADHD, sindsdien volgt hij jaarlijks de bijscholing op dit gebied.

NLP

Om zijn leerlingen op een nog meer persoonsgerichte wijze les te kunnen geven en vooral om nog beter angstige leerlingen te kunnen ondersteunen, heeft Martin de cursus "NLP voor rij-instructeurs" gevolgd.

Rijangst

Pink Paper is voor wat betreft Rijangstbegeleiding behoorlijk in het nieuws geweest. Lees het artikel uit de Volkskrant en dat uit Psychologie Magazine!

 

Artikel in de Volkskrant: Eerst de therapeut, dan naar rijles

REPORTAGE, Van onze verslaggever Luuk Esser gepubliceerd op 22 april 2008

AMSTERDAM - Stress ligt vaak ten grondslag aan verkeersangst. Autorijscholen en therapeuten gaan daarom samenwerken.

Bang was ze nooit in het verkeer. Totdat ze onderuit ging op de motor, door de lucht vloog en in een boom belandde. Sindsdien heeft Noya Nachmany (40) elke autoweg vermeden. 'Ik begon te zweten, raakte in paniek en verkrampte achter het stuur. Daarna ben ik alles met de trein gaan doen.'

Na het ongeluk, twintig jaar geleden, heeft Nachmany de auto in de ban gedaan. Het op de A10 invoegen van het felblauwe Golfje van rijschool PinkPaper gaat dan ook met horten en stoten. De auto wiebelt, het gaspedaal is half ingedrukt. 'Geef maar wat meer gas', zegt rij-instructeur Martin Gieles kalmpjes.

Een half miljoen Nederlanders kampt met hetzelfde probleem als Nachmany, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Mensen met rijangst durven de auto niet meer in en zoeken alternatieven om van a naar b te reizen. Ze pakken de trein, bus of carpoolen.

VerkeersCounseling

Rij-instructeur en psycho-sociaal therapeut Karin Elshout ontwikkelde daarom VerkeersCounseling, waarin therapeut en rij-instructeur samenwerken. Het is volgens haar de oplossing om rijangst effectief te bestrijden.

'Het moet kloppen in het koppie', zegt Elshout. Rijangst wordt al jaren aangepakt door gespecialiseerde instructeurs. 'Maar zulke cursussen beginnen meteen in de auto. Ik zeg: ga eerst op zoek naar de bron van de angst, voordat je iemand weer achter het stuur zet.'

De angst zit 'm namelijk niet in het verkeer zelf, zegt Elshout. Het is het fundament onder haar theorie: verkeersangst wordt aangewakkerd door psychische problemen. Een scheiding kan de oorzaak zijn, of een sterfgeval. 'Omdat je in het verkeer geconcentreerd bent, openbaart stress zich daar vaak het eerst. Als rij-instructeur heb ik veel mensen met rijangst gehad; die angst ging altijd gepaard met problemen die niets met het verkeer van doen hadden.'

De eerste elf cursisten begonnen vorige week met VerkeersCounseling, na een stoomcursus voor zowel instructeurs als therapeuten. Elshout hoopt dat er binnen twee jaar in Nederland zo'n tachtig scholen zijn opgericht. 'Dan kan de hele markt bediend worden.'

Voor psycho-sociaal therapeute Désirée van Golen is Nachmany de eerste cliënt. De reden van haar rijangst was een posttraumatische stress-stoornis, veroorzaakt door het eerder genoemde motorongeluk.

Verdriet

Zo'n stoornis is vrij eenvoudig te behandelen, zegt Van Golen. Het wordt lastiger als mensen hun verdriet jarenlang verstoppen. Van Golen: 'Dan moet je ze eerst echt leeg laten lopen. Het hele verhaal rolt er dan uit. Wat hebben ze meegemaakt? Waar komt hun angst vandaan? Aan de hand van die informatie ga ik coachen, geef ik mensen aanwijzingen hoe ze met hun problemen moeten omgaan. Het feit dat ze achter de oorzaak van hun angst zijn, geeft velen de rust om weer de weg op te gaan.'

Als ze dat merkt, stuurt ze haar cliënten door naar Martin Gieles. 'Die verzorgt de rijlessen. De angst voor het verkeer is door de therapie dan weggewerkt.'

Gil

Bij mij werkt het, zegt Noya Nachmany, als ze moet doorschakelen naar de vijfde versnelling. Ze drukt het gaspedaal dieper in. Maar dan slaakt ze een gil. De pook blijft steken in de derde versnelling.

'Het blijft eng, het blijft eng', verontschuldigt ze zich tegenover Gieles, die haar op het hart drukt op de weg te blijven letten. Nachmany: 'Maar op een dag zal het lukken. De reden achter mijn angst heb ik in elk geval kunnen uitspreken. Op de weg geeft je dat veel meer vertrouwen.'

@ Autorijschool Pink Paper

Website ontwikkeld door Désirée van Golen